torstai 20. elokuuta 2009

Kun näin tämänkertaisen PajanARTin rapuaiheisen haasteen, olin ihan saletti, että tuommoiseen en mitään tee. Ravut nimittäin synnyttävät minussa puistatuksia ja väristyksiä, mutta siitä tuonnempana.
Pyörrän siis täten puheeni, ja tässä rapuaiheinen ATC:ni "Syksyn Sävel", joka sopii myös Kollaasimanian Syksyn värit -haasteeseen (varattu Pitsihameelle):Eivät ihan kaikki ravut aiheuta puistatuksia: nuorin poikani ja isäni ovat horoskoopissa rapuja, ja molemmista tykkään kyllä. (Ovat muuten samanluontoisia velmuja molemmat.)

Rapuinhoni juontaa juurensa sukulaissetään, joka suvun miesten ravustusretken päätteeksi nosti ämpärillisen saksiniekkoja mummolan pirtin lattialle, ja laittoi pari semmoista mönkimään pitkin lattiaa. Pelotti, inhotti ja ties mitä!

Mutta tänään näin Hesarissa Rapujazz-nimisen tapahtuman mainoksen, jossa rapu soittelee tuota saksofonia (?). Silloin sytytti, että koskapa inhoan sekä rapuja että jazzia, voin yhdistää niistä mukavan inhokkikokonaisuuden...

Jazziakin olen inhonnut lapsesta asti, vaikka muuten olen musiikin suhteen mitä suurimmassa määrin kaikkiruokainen. Minulla on vahva mielikuva siitä, kun vauvana istuin mummolan lattialla (kuinka ollakaan, nyt tosin toisen mummolan), ja radiosta alkoi tulla joku jazz-kappale. Muistan, miten se aiheutti minussa voimakkaan ahdistuksentunteen, mutta olin liian pieni, enkä osannut/ylettynyt sulkemaan radiota. Vieläkin jazz herättää samanlaisen puistatuksen: tekee mieli paeta, aivot menevät kaaokseen. Ilmeisesti olen siis jazzin suhteen autistinen? (Päätellen ääniyliherkän esikoisen vastaavista oirehtimisista...)

No, tämän ATC:n taustapaperi on kumminkin mielestäni ihan nätti. Kuvat ovat parista rapuaiheisesta mainoksesta. Kiitän siis Arjaa mitä haasteellisimpia ajatuksia herättävästä ja taatusti omaperäisestä haasteideasta :).

6 kommenttia:

Ritu kirjoitti...

Sinulla on kyllä tosi traumaattiset rapu - ja jazz -kokemukset. Mutta nyt kohtasit menneisyytesi haamut näin luovalla tavalla. Mahtoi olla terapeuttinen kokemus ! Lopputulos on aivan erityisiä väristyksiä herättävä taideteos. Syntynyt tosiaan hyvin tunneperäisistä lähtökohdista ja se näkyy ! Upea kortti.

Pitsihame kirjoitti...

Tykkään kovasti värityksestä "syksyn sävel"!
Kiva idea kaiken "kurjuuden" jälkeen tai siksipä juuri ;D!

Anne S. kirjoitti...

Voi pyhä sylvi, miten sinä keksitkin yhdistää "jatsin" ja ravut!! Ihan loistokortti, ja pakoon lähden minäkin tuota kyseistä musiikkia....ja lujaa...vaikka takaperin, niinkuin rapu :D

Arja L kirjoitti...

Ihan ihokarvat nousivat pystyyn kun tarinaasi luin... joka tapauksessa olet hienosti nuo inhokkisi atc-korttiin taiteillut.Tuollaisista syvistä ajatuksista upeat taideteokset syntyvät!
Kiitos osallistunisesta!

Armiida kirjoitti...

Aivan mahtava inhokki -kortti.

millam kirjoitti...

hauska kortti, syksyinen. Hienosti keksitty tuo rapu-juttu! Oli aikas haastava aihe (ravut siis) :)