perjantai 13. marraskuuta 2009

Valoa nukkekansalle

Kattolamppu olkkariin: Rungon taivuttelin muovitetusta rautalangasta (jolla uutukaisen telkkarimme johto oli sidottu nipuksi).
Lampunkuvut ovat kellonmuotoisia lasihelmiä,
itse lamput hopeanvärisiä nuppineuloja - jostain miesten paitapakkauksesta.
Lamppu roikkuu katosta ketjunpätkästä, jonka napsaisin poikki ruostuneesta halppiskorusta (jonka isäntä löysi joskus maasta). Joten varsininen ekolamppu tämä.

Sohvalla muuten pykäämäni sanomalehti (kansi vanhan "Yhteishyvän" ruotsinkielisen version näköiskuva lehdestä, sivut leikkasin tämän viikon Hesarista, jossa on julkaistu pienien lehdensivujen kuvia: lehti on siis oikean tuntuinen, koska se on sanomalehtipaperia),
taittelemani Seura-lehden näköisversio (joka oli Mimikon lähettämien miniprinttien joukossa)
ja suklaakonvehdin kääreestä ynnä kultakartongista taittelemani suklaarasiaviritys, johon en tosin ole vielä täysin tyytyväinen, ja josta sisus puuttuu (sitä ei ole suinkaan syöty, vaan ei ole ehditty valmistaa vielä :D.)

Yritin ottaa kattolampusta lähikuvan, vaan ei ollutkaan kovin helppoa, kun helmet himertävät salamavalon loisteessa: Ja sitten toinen valaisin, lattialla seisoskelevaa mallia:
Jalka grillivarrastikku, jota tukevoitin teipillä. Jalustana puoliympyrän muotoinen puuhelmi. Maalasin ne kuparimaalilla.
Vetonaru kalastajalankaa, nuppina hopeahelmi.
Lampun kupu lääkemitta, jonka verhoilin pitsikankaalla ja nauhoilla.
Ja laiskanlinnan edessä uusimainen jalkarahi, runkonaan silmänympärysvoidepurkki, verhoiluna pala vanhaa nahkahanskaa.

Villiviini kyseli, mitä työvälineitä minulla on nukkishommaan. Ihan samat ovat välineet kuin muussakin askartelussa, eli sakset ja liimaa, ja metallilankatöihin pihdit, joissa on sivuleikkuri. Pahvihuonekalujen kanssa näillä pärjäilee ihan mukavasti.
Sain isältä muutama vuosi sitten ihan hienon lehtisahan synttärilahjaksi, ja sillä olisi voinut tehdä puuhuonekalujakin. Mutta isä lainasi sen käyttöönsä, ja sille tiellepä tuo jäi ;D.

4 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Asiamiehenä toimiva tytär ilmoitteli, että japanilainen saha on nyt hankittu eli pian mulla ei ole yhtään tekosyytä olla aloittamatta rakennuspuuhia. Meillä näperrysajatukset kulkevat näköjään samaan suuntaan: juuri tuollaisen jalkalampun mallin piirtelin muutama päivä sitten vihkooni. Aloitan kuitenkin pöytävalaisimesta. Ja ihan yhtä ekologisia ja energiataloudellisia valaisimia on meillekin tulossa.

Anne S. kirjoitti...

Voi mitä hienouksia ja kivoja ideoita täällä taas onkaan!! Wautsi! Tuo työvälinejuttu on hauska....Minä kun väsään aina kaiken ISOILLA keittiösaksilla ja kaikki askartelut teen aina SEISTEN!! Keittiön työtasolle raivaan tilaa, ja siinä nykerrän ;) Mutta istuen en saa mitään aikaiseksi....( Ei ihme, että on niska välillä jumissa! )

Ritu kirjoitti...

kyllä minä taas ihailen tätä sun sorminäppäryyttä, kuten noita lamppuja. Voi että on kiva näitä minijuttuja katsella :)

Mimiko kirjoitti...

Hienoja on valaisimet :)