tiistai 19. tammikuuta 2010

Sukset suihkimaan

Haastan Sinut -blogissa oli vieraileva taiteilija, Armiida, joka oli taiteillut suloisen ja vauhdikkaan pupukuvan iloksemme. Kuvan käytin ATC:hen
"Hyvä on hiihtäjän hiihdellä":Tuo ATC:n nimessä esiintyvä runonsäe pulpahtaa aina mieleeni, kun hiihtelen.
Se esiintyi vuosia sitten, muistaakseni "Parempi myöhään" -sarjassa, jossa Pentti Siimes hiihteli yksin idyllisellä laturetkellään tuumien: "Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun ystävä aina on myötä..." Ja silloin rysähti taustalta kuvaan himohiihtäjä huutaen kovaäänisesti: "Latua", ja tunnelma oli särkynyt. Ja taisi siinä särkyä suksi tai sauvakin?
Ja onhan minulla omakohtaisiakin kokemuksia himohiihtäjistä, kun sunnuntaihiihtäjänä käytin paikallisia kansanhiihtolatuja, ja ohittajia riitti, asenteella: "Ei tänne tultu hauskaa pitämään, vaan hiihtämään!"
Tällä kortilla osallistun myös Leilan Haasteeseen, harrastusaiheinen ATC.
Viikonloppuna lainasin pojan suksia ja pari numeroa liian väljiä monoja ja harrastin umpihankihiihtoa lähipelloilla, vajaan puolen metrin lumihangessa. Työlästä ja hikistä kuin mikä, mutta tavoite - tehdä lapsille latuja - täyttyi kyllä, ja urheiltua tuli samalla.

8 kommenttia:

Anne S. kirjoitti...

Ihastuttava kortti, ja hauska tarina! Ja vielä latujakin olet tehnyt....voi ei, tunnustan, etten suksia/monoja ole jalkoihini vetänyt n. 25 vuoteen!!!!!Pulkkamäessä kyllä viiletettiin sunnuntaina niin että oksat pois :D

Leila kirjoitti...

Hieno kortti ja hieno harrastus!!
Itse en ole hiihdellyt sitten kouluaikojen...
Kiitos Outi osallistumisesta.

Saila kirjoitti...

Ihana kortti :)

Pitsihame kirjoitti...

Kiva kortti ja hieno latu:)

Manumiina kirjoitti...

Nyt tulee toistoa: ihana, ihastuttava ja hieno kortti!

Samoja kokemuksia minulla on himohiihtäjistä, kun viimeksi vuosia sitten olin ns. yleisellä ladulla hiihtämässä eli "hiihtäminen on pääasia, ei nauttiminen ja hauskan pitäminen". Jos vielä omat sukset hankin, niin varmasti hiihtelen omia latujani :)

TeeTee kirjoitti...

On ollut niin talvisia maisemia, että on kiva kun eteen sattui myös tällainen "kesänvärinen" hiihtäjäpupu! Todella kaunis sommittelu! :)

liisax kirjoitti...

Ihana kortti! Piristävän erilainen tausta! :)

Armiida kirjoitti...

Vau, pidän kortistasi. Tosi hieno.