tiistai 1. helmikuuta 2011

Leila Ernamaset nro 3

Leila käski (meilä päi käsketää aina, ei ikinä pyyretä. Esim. naapuri käsketää käymää tai kahveelle, *kirj. huom.*) tehrä syrämmistä jottai. Ja taas meirä kunki murteella viälä täytys tällätä esille.

Mää en tosta syrämme muarosta o koskaa oikei välittäny, emmäätiärä mistä se johtuu. Olisko sitte syy vai seuraus, että toi omaki syrä sillotällö renaa...

Muta nymmää pääti, etä ku sai tehrä syränaiheesta mitä tykkäs, nim mää tän kevättalve aurinko kunniaks pistä korvia vähä koreeks. Jottai yksikkertasta se tarttis jo tämmösellä akkaihmiselä olla, mutta nättiä kumminki.

Mää sitte käyti tommoset syrähelmet, ne vaa korupiikkii tälläsi, ja koukkuu, ja siinä se. Tei toisekki sama tiä, kunnoi enkelit o varronnu jo hyvä aikaa laatiko pohjalla, että ne ripustettas johonki. Tälläsi vaa tommoset kirkkaat lasihelmet enkeleitte pääpualee, ettei näyttäsi ni hölmöltä. Meinaa, jos korupiikki töröttäs enkeli päästä oikosenansa:
Noi syrämmet o luannosa kaunii turkoosiv väriset. Mää ku ne korviini ripusti, ni aatteli, että ei tommone väri mulle kyä yhtää sovi. Mutta sitte riisu kirjava villataki poijjes, ja katteli tummavvihree Nanso neulepaita päällä, että nää onki iha just eikä melkei! Kyä mar piristi, että tattista taas Leilalle, ernamasesta haasteesta!

11 kommenttia:

Leila kirjoitti...

Voijee ku o hianua jäläkiä syntyny. Molemmat "korvahittet" o kyllä nii viimeesenpäälle komiat, mutta tykkään kyllä nuasta turkoosiista oikee vähä enemmän.Mulleioo eres reikiä korviis tai ainaki ne o menny umpehe. Näitä ihanuuksia ku katteloo nii tekis kyllä miäli reijiittää korvanlehtensä. Anneki o joskus lupautunu siihe hommaha.
Mahtavaa Outi ku tulit mukaha erikoosehe ja onnia arvontaha.

Sitte tua sun murtehes o tosi jännää luettavaa ja melekee kaikki sanat ymmärsin ainaki pualet.

Ulla kirjoitti...

Hienoja koruja,totta,ettei me "akkaihmiset" enää kovin näyttäviä koruja ,korviin mieluusti laita,mutta sun korujas kyllä kelpaa pitää ,ne ei ole liian silmiin hyppääviä. Tuo sun murtees on niin tamperelaista,kun hiukan laittaa nuottia joukkoon!

Pirkkeri kirjoitti...

Noi syränkorvikset on kyl kamalan kauniit, nii et en kyl yhtää ihmettele jos ittekki tykkäät niist! Eikä yhtää hullummat ol noi enkelikkää. Muu iha pakkas naurattamaa se piikkijuttu:)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Äläs sanokka, onko se tamperelaiseks muuttunu toi murre? Tyrvääläistä se alumperi o. Nimienomaa nuatti o vähä erilaine, ku tamperelaine. Ämmää esimerkiks ei korosteta ollenka. Sensijaa ärrä tulee niettä korvii karahtaa. Ja se tulee aina ree paikalle, se ärrä ;).

Anne S. kirjoitti...

Nämon hianoja!!!Pitääki muistaa sanua isoollelikalle näistä ku seki sanoo tekevänsä syränkorvahittet!

Ritu kirjoitti...

Kun korvissa roekkuu syvämmet ja enkelit, niin on siinä uskoo ja toevoo ja rakkaatta ihan riittämmiin. Kaaheen kaaniit ouvat !

Saila kirjoitti...

Ihanat!

Mimiko kirjoitti...

Molemmat parit on kyllä kovasti kauniit :)

Armiida kirjoitti...

Kyllä sydänkorvikset on aina hienot, nuo sinun aivan erikoisen kauniit.

selma kirjoitti...

Meilläpäin sanottas nuista että ompa hirviän sievät ja kumpiki pari. Ois mullaki ollu jo tehtynä syvänriipuksella yks kaulakoru vaanku sen kerkesin laittaa jo tuoho Helmiplaanneetan koruhaasteeseen niien vihtiny tähän sitä ennää laittaa. Sen näät katekoriasta; korut, jos kiinostaa ja jos satut mun lokisa käymään.
Vielä nuista korviksista että turkoosi seun mulla aika suoskki väri että nuo mulleki kelepeis korviin :)

aino kirjoitti...

Kyl maar ne on kaunihit tulee mieleen, vaikka en tiedä, mitä murretta se on ja mistä tarttunut.