perjantai 15. huhtikuuta 2011

Muati ja kauneus

Toho Leila Ernomasii täytys viä ittekki osallistua, ku kerkiäs siähe jottait tekkee. Toivottaa ny, etä semmonenki aika viä tullee. Saas nährä. Muta mää nähkääs pistän ny meiti plika näkemykse tästä aiheesta tähä esille. Ja trahteeraa tänny tälä meirä murteella, kus se o määräys, tualta Leilah haasteesta.
Sillä o vähä hillitympi maku ku mulla, plikalla, meinaam, mikä täytyy nährä pelkästää myänteisenä pualena. Hä piirsi sittet tämmöse:Häk kysy mu miälipirettä, ku oli värittäny toho paitaa kretliiniä ja sinistä, että mitäs toho mahak kohralle sitte. Mää ehroti, että pinkki, muttei sopinu siähe kuulemma. Herätti enämpi kauhistusta, tommonenki ehrotus. Eikä vaaleevvihreekä, vaikkam mum miälestä se olis ollu nik kaunis! Muta innostu kumminki tosta vihreestä sevverra, että mettävvihree kuulemma oli se, mitä sitte tavotteli toho. Paira väriks.
Muute o tullu äitiisä, että tykkää mustasta, ja sinise jav vihree sävyistä.

Toi musta o muute veikee juttu. Määhä e tykänny yhtää käyttää mustaa sillo töisä ollesa, ku sitä joutu pako erestä käyttää virraattoimituksisa. Mutta nyhäm mää e paljom muuta väriä päälleni pistäkkä. Taka siis eihä toi musta mikkää väri kai o, mutta kumminki.

No sitte, ku ittelle ostaa mustaa, nin oha se näppärää pyykippesu kannalta ostaa muillekki, samasa perheesä. Nimpä mää oo ostanum mustaa melko lailla kaikile perheejjäsenille. Eikä noi o siittä isommi valittanu. Saaraampap pyärittää kaikki pyykit sitte samasa konneellisesa.

Mutta teinipojjaa uskonno-opettaja oli kyä kerrak kysyny, että mitä hianoo noisa pääkalloisa ja luisa o. Ku pojjalla o semmosia paitoja aina päälä.
Mää sanoi pojjaalle, että olisit sille sanonu, että äiti osti. Se o pappi, kysyss siltä :D. Meinaa, ku poika o pyytäny justiinsa ostaa mustia paitoja, ilmak kuvijoo. Muta eihä niitä aina löyrä. Niisä o ylleensä melkei sitte alvariisa jottai pääkalloja taka niitä "rippaali(tribaali)kuvija". Etä muv vika se o, jos os semmottia ernomasia paitoja päällä. Taka pairavalmistajie. Vika, meinaa.

9 kommenttia:

Leila kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät ku on mainio piirros sun flikallas!! Sano ny sille notta kyllä se kelepaa tähä erikoosehe mukaha ja sano viälä notta soon hyvä piirtöhö!! Kertakaikkiaan mahtava muatiluamus ja hianot värikki o laittanu.
Orotan kyllä sitä sunki luamusta viälä, mitäs jo vähä niinku lupasiit.
Kiitos flikalle ku tuli mukaha erikoosehe ja onnea arvontaha!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana piirros. Noita oli meilläkin aikanaan ja Marjasta tulikin vaatesuunnittelija isona.

Anne S. kirjoitti...

Hianosti on piirrelty ja färitelty! Justihi tuan tapaasia kuvia meilläki likat teköö, piänee matkii sitte vanahemman tekelehiä! Terkkuja vaan sinne taiteelijalle :)

Ritu kirjoitti...

Tästä tytöstä tulloo mitä ilimeisimmin vuatesuunnittelija tae sitten itestään mannekiini, niin on uppeet vuatteet piirtännä. Ossoo tyttö piirtee !

Selma kirjoitti...

Kyllä tuo tyttö on iha mestari nuisa piirroshommisa. Niin on osannu suunnitella jo mannekiiniv vartalon nykymallii mahottoman hoikaksi ja pitkäksi, semmosiahan neu oikiastikki ja tuo asuhan on niin tosi hienua työtä että. Ehottomasti mukkaan tähä haasteesee.

aino kirjoitti...

Hianon piirustukse on tyttöis tehnynnä ja nii ol mukava lukia sun juttuis, tul iha hyvä miäl.

Leila kirjoitti...

Iloista Pääsiäistä Outi sinulle!!

Leila kirjoitti...

Nymmä jo toivottelen iloosta Vapunaikaa teidän koko perheelle.

Armiida kirjoitti...

Hieno on muotikuva.