tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tässähän olen uhoillut, että aloittaisin Altered Book -yritelmän. Vaan kun on minulle opetettu, jotta kirjoja pitää kunnioittaa. Mitä siis malttaisin käyttää siihen tarkoitukseen...? Eilen kirjahyllyä selatessani se kirkastui, vanhat kirkkokäsikirjat: Mitäpä minä näillä enää. Jumalanpalveluskaavat ovat näistä uudistuneet. Tuon mustan ostin silloin, kun valmistuin v. 1990, ja vihreä on uudistetun laitoksen koekäyttöversio. Siispä toimeksi! Pienemmän kirjan ensimmäinen aukeama syntyi eilen illalla vastaukseksi Saturday Surprisen "Sewing Basket"-/Ompelukori-teemaan:
On siinä korin sisältöäkin käytetty (nappi, niintä, nauhaa), mutta enimmäkseen aukeama esittää tuota teemaa. Muutama yksityiskohta:


Tämän kirjan työstäminen on aika hankalaa, sillä sivut ovat hyvin ohuet, sellaiset, kuin Raamatussa perinteisesti. Niitä piti liimata yhteen melkoinen nippu, että taustasta sai jotensakin tukevan. Silti tulos on - ainakin vielä - pehmeä. Tosin liima ehkä vaatii tässä hyvin pitkän kuivumisajan, koskapa sitä on tosi paljon paperimassaan nähden, ja sivujen paperi on kiiltäväpintaista.
Ilman muuta ohutsivuisuutta kannattaa käyttää jossain vaiheessa hyväksikin. Voisi esim. liimata yksittäiseen sivuun servettipinnan, jolloin sivu tosiaan jäisi ohueksi ja läpikuultavaksi.

Ei kommentteja: