perjantai 15. toukokuuta 2009

"On Suomi köyhä, ja siksi jää, jos kultaa kaivan(n)et"

- oli isän lempparilainauksia lapsuusvuosinani. Hmm, ehkä köyhyyssisällönkin, mutta enemmän vissiin tuon kullankaivuun suhteen. Kultamaille kun aina hänen mielensä halasi, silloin kesäisin, kun vielä voimia riitti.
Inspiroidu haastoi tekemään mahdollisimman yksiväristä sivua. Minun yritelmäni: En tiedä, saavutinko toivomaani vaikutelmaa. Elämme niin värikästä elämää täällä Suomessa :D! Pyrin löytämään pääväriksi semmoisen määrittelemättömän vihreän-ruskean-keltaisen sävyn, jota vintagepapereissa usein käytetään, mutta jota luonnossakin esiintyy patinoituneessa puussa tai kivissä.
Poliittinen pamfletti tästä pyrki tulemaan ihan väkisin ja vahingossa.
Muistuipahan vain mieleeni lapsuuteni Suomi 30-40 v. sitten, kun lapsuuskodissani, mummulassa, ei ollut sisävessaa, vesi juoksi ainoastaan emännän mukana sisään ja ulos, pesulla käytiin rantasaunassa kesät-talvet, ja pyykit huuhdeltiin avannossa.
- Täsmennettäköön kuitenkin sen verran, että kuvan talo ei ole mummolani, vaan naapurustossamme oleva tienvarsimökki, aikoinaan toki asuttu sekin.
Onneksi noita mökkipahasia on vielä tienvarsilla muistuttamassa meitä siitä nostalgisesta ajasta, "kun kaikki oli paremmin kuin nyt", kuten on tapana sanoa ;).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihana kuva mökistä! itse en ole ihan siihen aikaan elänyt kun tuommoisissa asuttiin, mutta tykkään niitä katsella ja niitä saa maisemassa mielellään näkyä.

Anonyymi kirjoitti...

ohhoh, no kyllä mun aikanani sitten asuttiinkin :), kymmenenkin vuotta, olen nimittäin 30v. on kai ne ajat muuttuneet nopeasti! kyllä mä omasta lapsuudestani muistan mm. maitolaiturin, monireikäiset ulkovessat, heinäladot joihin mentiin vaikkei olisi saanut ja heinätöihinkin olen osallistunut jollain tavoin (olin vaan niin pieni etten jaksanut paalia liikuttaa). peltotyötkin ovat tainneet siitä hieman muutua, kun eilen nähtiin semmonen traktorivehje, joka poimi maasta kuivuneet heinät, teki niistä ison pallon ja muovitti sen ja pudotti maahan. tarvittiin vain yksi ihminen ja muutama minuutti... no joo, meni vähän off topic mut ei se varmaan mitään :).

Hanna kirjoitti...

Ah, ihan mahtavan upea sivu! Tykkään!! :))

TanjaS kirjoitti...

Ihan huippua :) En osaa sanoa muuta, kun en tiedä "korkeammin kuvaavaa" sanaa. Pidän tästä kortista paljon ...niinkuin monesta muustakin. Olen huomannut: bongaan sinun blogistasi paljon "huippuhetkiä" itselleni. ;)