torstai 14. toukokuuta 2009

Inspiroidu - ideariihihaaste

Tässä olikin pukertamista, mutta eiköhän nyt ole koossa tärkeimmät Inspiroidu-haasteeseen:

1. Kirjaa 20 aihetta, joista aiot lähitulevaisuudessa skräpätä:
Klapityömaa, halkotalkoot, kevätpuuhat, sammal, luonnonkukat, pullot, pieni harmooninsoittaja, rikkaruoho, pihakivet, polkupyörä, varastointi, sakset, villatakki, huivi/shaali, oksat, roskaaminen, ikkunanpesu, tiskirätti, tienvarsimökki, lenkkipolku.
- Huomaan, että tuli tuommoisia "esineellisiä" aiheita enimmikseen, mutta kaipa niissä jokunen ihminenkin - tai ainakin koira - vilahtaisi...
2. Piirrä neljä erilaista mallipohjaa joita tykkäät käyttää tai suunnittelet käyttäväsi:
3. Esittele kaksi aikaisempaa työtäsi ja kerro miksi olet niihin tyytyväinen.
Yksi työ on täällä. Ja sitten omakehut: Aihe on rakas ja mieluinen (sekä tyttö että hänen taiteellinen harrastuneisuutensa.) Kuvat ovat aitoja tilannekuvia, jotka mielestäni ovat aina parhaita.
Sivu ei ole liian kirjava ja värimaailma sopii mielestäni aiheeseenkin.
Tavaraa on sopivasti.
Toinen sivu on täällä. Mielestäni ruskea värimaailma ja myös koukeroinen kuviokieli sopivat vanhoihin kuviin. Sivusta tuli vintage-henkinen, mikä aina miellyttää silmääni.
Kun kuvat ovat asetelmallisesti otettuja, saa tausta-asettelu olla elävä ja vapaa.
4. Valokuvaa yhtenä päivänä asioita, joita et todennäköisesti muuten kuvaisi:

5. Linkitä jonkun toisen skräppäämä työ ja kerro miksi pidät kyseisestä työstä: Onhan noita hienoja sivuja vaikka kuinka paljon, mutta tässä (pikkutiskari) yksi esimerkki. Kuvat ovat kivoja tilannekuvia, aihe mukavan arkinen ja kokonaisuus selkeä. Käytetyt materiaalit sopivat kuvien kanssa eikä mikään osa "käy silmille", vaan kuvat pysyvät keskiössä.
6. Kirjoita journaling, joka sisältää vähintään 100 sanaa. Skräppää sivu myöhemmin: "Lempivärini ovat vaihdelleet vuosien varrella, ja ihmekös tuo, jos kerran ihmisen solurakenne uusiutuu seitsemän vuoden välein. Tähän ikään mennessä on ehtinyt tapahtua jo kuusi muodonmuutosta!

Nuorempana pidin - jostain tällä hetkellä käsittämättömästä syystä - punaisesta ja siihen yhdistettynä mustasta, varsinkin sisustuksessa. Vanhempieni sisustusmaku taisi silloin vaikuttaa asiaan. Sen sijaan mustia vaatteita en suin surminkaan suostunut käyttämään, ja sinistä en voinut sietää, en missään muodossa. Musta oli tylsää, sininen tavanomaista.

Nyt musta ja sininen ovat lempivärejäni. Punaista en kestä katsella suurina pintoina oikeastaan missään. Vaikka lempivärit ovat vaihdelleet, yksi on ja pysyy, on ollut niin kauan kuin muistan: vihreä. Kun teologiaa opiskellessani opin, että vihreä on toivon, elämän ja kasvun väri, en ihmetellyt miltymystäni enää yhtään, alitajunta oli valinnut oikein.

Sana "vihreä" ei kerro vielä kaikkea. Sävyjä on lukemattomia: myrkynvihreä, pullonvihreä, metsänvihreä, vedenvihreä, sammaleenvihreä, oliivinvihreä, keväänvihreä,..."

7. Kerää (ei skräppäykseen kuuluvaa) materiaalia, jota voit käyttää tulevissa töissäsi:

Kuvassa vain pieni murto-osa, mutta jotain kuitenkin. Lehtileikkeet ovat mielestäni mainioita, niin kuvat kuin sanatkin. Vaatteiden tuotelaput ovat usein kauniin värisiä ja muotoisia: käyvät tageiksi, tai niistä voi irrottaa iskusanoja yms. Upeat pullonkorkit littiin vasaroituina käyvät tietysti mihin askarteluun vaan, kuten narunpätkätkin. Postissa tulee usein mainoskirjeiden mukana kaikenlaista tilpehööriä: avaimen, matkalaukun yms. muotoisia pikkupahvinpaloja, sellaisenaan koristeiksi käyviä.

8. Valitse päivän väri ja kuvaa vain kyseisen värisiä asioita:9. Kerro materiaaleista tai tekniikoista, jotka ovat itsellesi erityisen vaikeita käyttää ja miksi.Lyhyesti ja yksinkertaisesti sanottuna en ymmärrä "oikeaoppisesta skräppäyksestä" juuri mitään.
Näyttää siltä, että asianharrastajat tekevät ihan tietynnäköisiä sivuja. Sama juttuhan se on kortti- tai ATC-askartelussakin. No, minä teen omannäköisiäni. Usein ne muistuttavat korttejani, ATC:itani ja deco-sivujani, mutta niin ne saavat tehdäkin.
En ole perehtynyt erityisesti skräppäysmateriaaleihin, vaan käytän, mitä sattuu käsillä olemaan.
Kalliisiin irtokirjaimiin en ole halunnut sijoittaa, vaikka olen huomannut ne aika suosituiksi. Raaputettavia tekstejä ja kuvia en ole halunnut käyttää, koska ne ovat mielestäni kalliita, ja lopputulos menee helposti pieleen. (Vaatisi harjoittelua, mutta materiaali on mielestäni liian kallista siihen.) Kierrätysmateriaalit taitavat olla minun juttuni...
Käsin kirjoittaminen on mielestäni aika hankalaa, siis niin, että teksti olisi luettavaa eikä näyttäisi "harakanvarpailta". (Tosin olen huomannut, että käsialani on parempi, kun kirjoitan suht' nopeasti. Kun yritän huolellista, kirjaimet ovat vain "selkeästi sotkuisemman" näköisiä. Jos taas kirjoitan ihan rennosti ja omalla käsialalla, teksti on aika epäselvää. Täytyisi löytää joku välimuoto.)

10. Kerro miksi skräppäät tai haluat kokeilla skräppäystä:
Tekemisen ilosta, ennen muuta! Kaikki askartelu kun on kivaa.
Ja onhan se mukavaa välillä tulostaa ja jatkokäsitellä noita kuviaan, joita lähinnä blogeja varten nappailen.
Tykkään kaikenlaisten kollaasien tekemisestä, ja pääsen toteuttamaan sitä harrastustani tässä(kin) muodossa.

4 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

Katsoin kohdan 4 kuvia ja nuo on juuri sen tyyppisiä aiheita, mitä minä taas kuvaan aika usein. :)

Anne S. kirjoitti...

Mielenkiintoinen haaste tämä! Ja tuo vihreä väri....apua, on se, jota minä välttelen kaikessa mahdollisessa! Jopa noissa jacky makupaloissa :)Eikä se näissä kuvissasi tunnu ollenkaan kamalalta väriltä, päinvastoin !Mutta, tulin kertomaan, että kollaasiarkkejani on saatavilla vain paperiversioina, ainakin vielä.Ehkä joskus tulevaisuudessa myös diginä, kukapa tietää ;)

Mervi kirjoitti...

Voi, mielettömän hieno juttu, taisi mennä koko päivä, mulla olisi mennyt viikko...

pikkuhelistin kirjoitti...

Tykkäsin kovasti noista mallipohjista ja vihreät kuvat olivat myös kovasti inspiroivia :)