torstai 13. elokuuta 2009

Ei malta pitää näppejä erossa...

... vaan pakko oli heti ruveta sisustushommiin :).
Aloitimme eilen pikkuneidin kanssa tositoimet nukkekodin sisustuksen suhteen. Yleensä nämä minun inspiraationi ovat hiipuvaista sorttia, joten nythän sitä täytyy takoa, kun rauta on kuumaa.
Yläkertaan ajattelimme lastenhuoneen vasemmalle ja vanhempien makuuhuoneen oikealle: Lastenhuoneen lattia on yksi Mimikon nukkiksen kylkiäisiksi laittamista, hänen itsensä värittämistä "laattalattioista".
Sivuseinät ovat Tilda-paperia, viisto takaseinä Tilda-kangasta, nauhat myös tildaa (kuvassa vielä vähän todellista väriä tummempina, koska ovat liimasta kosteat).

Vanhempien makuuhuoneen sivuseinät ovat niinikään Tilda-kangasta (pikkuneidin valitsema väri), katto Stamperian skräppipaperipakkauksesta ja lattia - hmmm, joku irtoarkki jotain skräppipaperia, moneen kertaan lakattuna.
Mutta kylläpä on pienenkin mökin tapetoiminen vaikeaa :D! Ja ihan samat ongelmat kuin isommankin talon remontoinnissa: seinäpaperia ei meinaa millään saada suoraan (ja tässä millin heitto näkyy heti - luonnollisen kokoinen seinä antaisi sentään hiukan anteeksi), liimapuoli lörpsähtää puhtaille, viimeistellyille pinnoille kaksinkerroin, tarttuu kämmenselkään, paperi repeää, kun sitä koittaa kiristää, katon maalaamisesta tai muusta ehostamisesta ei meinaa tulla mitään jne.
Nyt kädet ovat lakan- ja liimanjämissä, ja kun niitä kuivuneita jämiä repii pois, ei voi olla koskaan täysin varma, onko kyseessä tosiaan lakka/liima, vai kemiallisten aineiden herkistämä, ohueksi hapertunut ja korpuksi kuivunut iho...

Välikerroksesta teemme yhden, ison salin, ja siitä sain asennettua vasta katon pinnoitteen, samaa Stamperian skräppipaperisarjaa kuin yläkerrassa:
Tästä nyt näkee, millaiseksi minä (oikean) taloni sisustaisin, jos olisi aikaa ja varoja. Ja ellei isännällä olisi hillitympi maku :).

5 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Voih,oih,minusta tuntuu,että sinun pikku talostasi tulee valtavan ihana!!

Ritu kirjoitti...

Ihana seurata tätä sisustusta ! Olet siis kaiken muun ohella sisustussuunnittelijakin - ja toteuttaja ! Mahtavan värikästä.

Liisa kirjoitti...

Heh, onko sulla uusi aluevaltaus käynnissä? Nukkekodin sisustus on hauskaa puuhaa. Mulla oli myös nukkekoti joku aika sitten, mutta myin sen pois, kun aika ei riittänyt enää siihen. Nyt tosin kaduttaa, kun en sittenkin säästänyt sitä, olisihan se tuolla varastossa voinut olla tallessa.

Mimiko kirjoitti...

Melkoisen hienot katot :)

tuulis kirjoitti...

vautsi vau, sinähän olet ahkeroinut vaikka mitä :D
Minulla on harmittavasti jäänyt blogien kiertely vähemmälle tuon remontin takia kun suurin osa päivästä menee kulkemiseen pyykillä ja syömässä ja lapsiakin pitää välillä laskemassa mummulassa.

Minä kannoin juuri remontin tieltä nukkekodit aittaan ja jäin miettimään, että joskos antaisin siellä ollakkin toistaikseksi remontin jälkeenkin...