torstai 1. huhtikuuta 2010

Pääsiäistä

PajanART haastoi a) kuvaamaan pääsiäistraditioita ja b) tekemään pääsiäisaihesen ATC:n. Vastaukset molempiin kohtiin tulevat täältä aurinkoisesta Pinsiöstä :).
Pääsiäisen kunniaksi vaihdan kyökin seinässä roikkuneen joulupukkiaiheisen ristipiston jo nyt kiirastorstaina kristillisaiheiseen käsityöhöni:Tämän kokosin vuosia sitten hiekkasaumaustekniikalla, joka on perinteinen, kuulemma Virossa suosittu lasityötekniikka.
Nuo neljä puupohjaista siirtokuvaikonia olen joskus tilannut Kirkon Ulkomaanavulta. Ne on valmistettu venäläisessä vankilassa. Keskellä oleva metalliristi on särkyneestä korvakorustani. Kipsienkeli ylhäällä on itse valettu ja spraymaalilla kullattu. Se on periaatteessa irrallinen, mutta olen alusta pitäen liittänyt sen tähän työhön, ripustuslangan verhoksi.
Hiekkasaumaustekniikassa lasinpalat liitetään toisiinsa saumausaineella, jossa on seulottua hiekkaa, liimaa ja vettä. Lasinpaloja ei tarvitse hioa, joten tässä työssä käytin tiffany-töistäni yli jääneitä lasinpaloja ihan sellaisenaan, leikkaamatta tai hiomatta. Kirkkaat palat taitavat olla särkyneen lasipullon kyljestä kotoisin. Helmet tarttuvat kosteaan massaan kiinni myös. (Tosin irtoavat myös helposti, kuten tässä on ainakin yhdelle helmelle käynyt. Mutta senhän voi liimata takaisin jälkeenpäinkin.)

Ja sitten ne ATC:t. Koreileva Fabergé-tyyli on mielestäni vastustamatonta, joten tässä
"Fabergé 1" (varattu Pitsihameelle):
Ja "Fabergé 2" (Sailalle huristeleepi tämä) :
Kiitos, Arja, haasteesta!

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpas tosi upea tuo ikonikuvatyösi! Kertakaikkiaan! Tosi kauniita myös atcsi. Koreileva tyyli uppoaa minuunkin :)

Ritu kirjoitti...

Hiekkasaumausta !? Ihan uusi juttu minulle. Sä olet kyllä ihan mahdoton, osaat ihan kaikkea mehiläisvahasta hiekkaan :) Ja mikä henkeäsalpaavan upea työ tuo ikonikoriste, huh !!! Jos tuollainen on kotona, ei siihen enää tiput ja puput kaveriksi sovi, ainakaan ihan lähelle. Ihailen ihailemasta päästyä. ATC - korttisi ovat myös just niin pääsiäiseen sopivan koreilevia ja taas tuo tyyli on mulle uusi sana. Oppia ikä kaikki. Rauhaisaa kiirastorstaita !

Arja L kirjoitti...

Mahdottoman upea on ikonikuvatyösi,juhlava ja kaunis.Hiekkasaumaus on myös minulle ihan ennenkuulumaton juttu.
Faberget ovat todellakin vastustamattoman koreilevia ja niin ovat myös atc-korttisi.
Kiitos osallistumissta ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle ja läheisillesi.

Liisa kirjoitti...

Kaunis on ikonityö!! Juuri pääsiäisenjuhlaan sopiva!! Rauhalllista pääsiäisen aikaa sinulle!

Villiviini kirjoitti...

Nyt eivät sanat enää riitä kehumaan. Hyvää pääsiäisjuhlaa!

Mertzi kirjoitti...

Upea ikonityö, aivan mahtava! Ja kortit ovat niin kauniita:)